fbpx

Et liv uden netværk – er ikke et liv

af | jun 3, 2016 | Vidensdeling

Vi kender alle historien om, at ca 70% af alle jobs bliver formidlet via netværk, og at vi typisk vælger at handle med nogen vi kender, eller kender til, via andre. Det at have et godt netværk og stærke relationer er med til at åbne døre, at få ting til at ske.

Betydningen af gode relationer

En stor del af min karriere har foregået i Mellemøsten, med længere ophold i Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. I de 14 år, har jeg ikke tænkt netværk som en strategisk del af min udvikling og karriere. Det er først langt senere, jeg kan se at de relations skabende evner har haft en stor betydning i opbygningen af mit netværk og hvordan jeg efterfølgende har kunnet aktivere det. Min karriere har budt på op og nedture, ting der lykkedes og det modsatte, men jeg har altid lænet mig op af gode relationer og muligheder for at aktivere mit netværk, til at kunne komme videre. Jeg mindes en tur til Bangalore, Indien hvor vi skulle rekruttere en del nye medarbejdere, det var rygtes blandt de indiske kollegaer og deres venner fra staten Kerala, at vi skulle afholde samtaler i Bangalore.

Da vi på første dag, er på vej til vores samarbejdspartners kontor i Bangalore, møder jeg Jolly, en tidligere kollega fra Saudi Arabien, der arbejdede som salgschauffør. Jolly havde rejst 12 timer med tog, fra vestkysten og ind til Bangalore, havde sovet i opgangen, fordi han ville mødes, og takke mig for det han havde lært. Da han var rejst tilbage til familien, fra Saudi Arabien, og fået sin søster gift, kunne han fokusere på at opbygge sin egen virksomhed, han havde valgt at opbygge en mindre kæde af autoværksteder, og havde god succes – det ville han ”bare lige” fortælle. Jeg stod med tåre i øjnene af glæde, og var begejstret over Jolly ville mødes med mig. Når jeg tænker tilbage på den oplevelse, så minder det mig om, hvor lidt jeg egentlig husker at rose og anerkende dem der hverdag betyder noget i mit liv, dem er der mange af.

Starten på netværket

Da vi rejste tilbage til Danmark i 2010 blev jeg involveret i netværksvirksomhed, jeg havde forstået betydningen af at have et godt netværk, men havde ikke selv et godt netværk i Danmark – dvs. der var naturligvis gamle venner, familie og tidligere arbejdskollegaer, men jeg havde ikke været så dygtig til at vedligeholde relationerne. I refleksionerne om netværk, kunne jeg hurtigt konkludere at relationer og netværk, har givet adgang til stort set alt, og løst mange af de udfordringer jeg havde mødt på min vej.

Ubevidst har antennerne nok altid været ude, og jeg har nok også altid været opsøgende og nysgerrig på andre, og derfor fået indsamlet meget viden om mennesker og kompetencer. Nysgerrigheden og interessen for andre, kræver meget tid, det kræver noget af sin personlighed at være åben, men det forekommer efterhånden meget naturligt.

I dag er netværk min levevej, at facilitere netværksgrupper er for mig meget interessant. Jeg er i den heldige situation at jeg mødes med ca 150-175 virksomheder jævnligt via normalt netværksarbejde, og yderligere 15-25 virksomheder i andre sammenhænge. Jeg modtager så meget inspiration, fagligt og menneskeligt, og jeg kan naturligvis ikke forstå dem der ikke arbejder bevidst med opbygning at netværk og relations arbejdet.

Det er dumt at undervurdere værdien og betydningen af gode relationer og et stærkt netværk.

Kom med som gæst – helt gratis

Indlæg - Kom med som gæst

 

Kom med som gæst

Ikke 2 netværk er ens, derfor har du mulighed for at deltage som gæst i en af vores mange netværksgrupper, i en by eller med et fagområde der passer dig.