fbpx

Messi holder jo heller ikke op med at træne, bare fordi han scorede to kasser i weekenden, vel?

af | nov 9, 2016 | Ikke kategoriseret, Vidensdeling

Hvor lang tid brugte du på at forberede dit seneste netværksmøde? Lige så lang tid som du gjorde, da du skulle til dit allerførste netværksmøde? Formentlig ikke.

Dine første netværksmøder koster gerne en del tid, fordi du ikke vil møde op uden at være klar. Med tiden sniger rutinen sig ind – her er min pointe: Du skal stadig forberede dig. Rutine må aldrig blive en magelig undskyldning for at møde op uden at være forberedt. Den slags kan nemlig mærkes, og det kan let forveksles med mangel på interesse.

De fleste af os har nok oplevet f.eks. en foredragsholder – eller kan huske en lærer! – hvor man bagefter sad med følelsen af, at den blev kørt hjem på rutinen. Budskaberne kan sagtens være klare og relevante, men hvis du som tilhører ikke fornemmer en gnist og en tilstedeværelse, bliver du netop kun tilhører til foredraget. Du bliver ikke deltager, og så er der en stor risiko for, at du glemmer hans ellers begavede pointer i løbet af kort tid.

Det samme sker, hvis du møder en netværkskollega, der kører den på rutinen og – ikke mindst – virker en lille smule uforberedt. Du kommer i tvivl, om hun eller han deltager.

Nej, du skal ikke terpe de andres navne og virksomheder på samme måde, som du skulle i begyndelsen for blot at kunne huske dem. Du skal derimod tage afsæt i det, du allerede ved om de andre i gruppen – hvilke udfordringer og/eller søgninger, de har haft – og bagefter vende spørgsmålet om: Hvad ved jeg ikke om dem? Ved jeg, hvem deres største kunder er? Om de er lokale eller nationale? Kender jeg deres pt. største udfordring – og har jeg måske et bud på en løsning?

Jeg argumenterer ikke for, at du skal bruge flere sene aftentimer før næste morgens møde, for mindre kan gøre det – bare du er effektiv. Faktisk kræver det ikke mange minutter at stille dig selv f.eks. disse spørgsmål:

  • Hvilke tre i gruppen har jeg talt mindst med? – så vil jeg sidde ved siden af mindst én af dem.
  • Hvilke tre i gruppen ved jeg mindst om? – så vil jeg blive klogere i morgen.
  • Hvem i gruppen kan åbne en dør for mig? – så vil jeg tale med hende/ham.
  • Hvem i gruppen kan noget, jeg snart skal bruge? – så vil jeg lave en aftale.
  • Tænk på en håndfuld af dine bedste (ikke nødvendigvis største) kunder. Hvem i gruppen kunne have glæde af at kende dem?
  • Og sidst, men ikke mindst: Er der en dagsorden for mødet i morgen? – hvilke tanker sætter det i gang?

Har du disse ting med i baghovedet, møder du nemlig ikke bare op for at modtage, du møder op for at dele ud. Du vil opdage, at dine forberedelser giver dig bedre kontakt og i det hele taget bidrager til et bedre møde – og det er bedre, at 20 velforberedte netværkere ævler i munden på hinanden hele mødet, end at alle putter sig lidt og venter på, at sidemanden siger noget klogt.

Selv de erfarne forbereder sig nemlig. Messi holder jo heller ikke op med at træne, bare fordi han scorede to kasser i weekenden, vel?

Kom med som gæst – helt gratis

Indlæg - Kom med som gæst

 

Kom med som gæst

Ikke 2 netværk er ens, derfor har du mulighed for at deltage som gæst i en af vores mange netværksgrupper, i en by eller med et fagområde der passer dig.